2011. január 2., vasárnap

Boldog Új Évet!

Kávéfüggőség ide, kávéillat oda, azért csak ki kellett pihenni az ünnepeket.


Boldog, Sikeres Új Évet Kívánok!

A karácsonyi készülődés aláfestő zenéje is mélyebbre hatolt a lelkemben reggelente, amikor a 3in1 instant kávémat szürcsölve a fotelból gyönyörködtem  havas udvarunk szépségeiben.
E számomra oly fontos reggelei indítás után a sütés-főzés is jó hangulatban telt, akár csak az ünnepek.

Mivel anyósom itt vendégeskedett, és ő is kávézik, eleinte szabadkoznom kellett: sajna csak instant kávé van itthon. Ráadásul tanúja volt, hogy férjemnek 3 doboz 3in1 kávét ajándékoztam (helyreállítandó vérnyomását, kímélendő gyomrát, ez a mennyiség egy kúra).

Rászánta magát, hogy  megkóstolja. Nekem pedig így alkalmam volt kipróbálni, mire és hogyan elegendő egy tasaknyi a kávémból.
Nos, normál kávéscsészét véve: az én egy bögrényi kávéhoz elegendő tasakomból 3 adagot tudtam készíteni. Vagyis aki nem annyira kávéfüggő, mint én magam, egy tasak 3in1 kávét 3 kávézásra tud elosztani. Persze csak ha akarja.

Én megiszom reggel, nagy bögréből ezt a kávét, és egész nap eszembe sem jut másikat inni.Ez nagyon fontos volt számomra, mert az ősszel még a víz helyett is kávét ittam, ami pedig nem túl egészséges.

Úgy látom, férjem is szívesen issza a kávémat, még nem mondta, hogy nem esik jól neki, vagy hogy nem ízlene. Viszont egy alkalommal megjegyezte:
"Elfelejtettem, hogy nem kell bele cukor.":)

Ezen ne múljon, legközelebb kipróbáljuk a cukormenteset is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése